Consilier I superior și consilier I asistent – Ministerul Comunicaţiilor şi Societății InformaționaleConsilier I superior și consilier I asistent

Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaționale

29 august 2018

ATENȚIE: Acest anunţ a expirat, existând posibilitatea ca datele prezentate aici să nu mai fie relevante în acest moment.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaționale organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de execuție, vacante, din cadrul Biroului Piaţa Unică Digitală, după cum urmează:

 1. consilier, clasa I, grad profesional superior;
 2. consilier, clasa I, grad profesional asistent.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

 • consilier, clasa I, grad profesional superior:
  • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă din domeniul fundamental de ierarhizare al ştiinţelor sociale sau din domeniul fundamental de ierarhizare al ştiinţelor inginereşti sau domeniul fundamentai de ierarhizare fundamental matematică şi ştiinţe ale naturii din care ramura de studii domeniul informatică sau domeniul fundamental de ierarhizare ştiinţe umaniste şi arte din care domeniul de studii istorie, filologie;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice – 7 ani;
  • cunoştinţe utilizare aplicaţii de tip Office (editor de texte, calcul tabelar), poşta electronică, navigare internet – nivel avansat(se va testa la proba interviu);
  • cunoaşterea limbii engleze – în vederea colaborării constante cu instituţiile europene (citit,scris,vorbit) – nivel avansat (se va testa la proba scrisă).
 • consilier, clasa I, grad profesional asistent:
  • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă din domeniul fundamental de ierarhizare al ştiinţelor inginereşti sau domeniul fundamental de ierarhizare matematică şi ştiinţe ale naturii din care ramura de studii domeniul informatică sau domeniul fundamental de ierarhizare ştiinţe umaniste şi arte din care domeniul de studii istorie, filologie;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice – cel puţin 1 an;
  • cunoştinţe IT (aplicaţii Office) (se va testa la proba interviu);
  • cunoaşterea limbii engleze – în vederea colaborării constante cu instituţiile europene (citit, scris, vorbit) – nivel avansat (se va testa la proba scrisă).

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 28 septembrie 2018, ora 11.00: proba scrisă;
 • data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea anunţului.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Detalii privind bibliografia de concurs se pot obţine la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi Societății Informaționale din Bucureşti, Bulevardul Libertăţii nr. 14, sectorul 5, telefon: 021/313.55.35.

Apply for this Job